Microsoft Teams Rooms Waarom ook jouw bedrijf een MTR nodig heeft!

In de hedendaagse zakelijke wereld zijn online vergaderingen niet meer weg te denken. Sinds COVID-19 is de technologie rondom dit onderwerp in een stroomversnelling terechtgekomen en hebben veel bedrijven ervaren hoeveel efficiënter er gewerkt kan worden wanneer vergaderingen (deels) online worden gehouden. Het bespaart een berg reistijd én mailverkeer. Zoals eigenlijk altijd al gezegd wordt: een beller is sneller!

Tenminste, als het vergadersysteem naar behoren werkt en geen gedoe met kabels en haperende of niet-werkende verbindingen oplevert. Met Microsoft Teams Rooms (MTR) stijgt jouw online vergader ervaring, en die van jouw gesprekspartner, met één druk op de knop naar een hoger niveau. Gebruiksvriendelijker en professioneler!

Wat is een Microsoft Teams Room?

Een Microsoft Teams Room (MTR) is eigenlijk niets meer, en niets minder, dan een vergaderruimte die volledig is geoptimaliseerd voor het gebruik van Microsoft Teams. Een combinatie van hardware en software waarmee vergaderingen fysiek en online worden verbeterd in zowel kwaliteit als gebruiksvriendelijkheid. Zo kunnen de gebruikers van de vergaderruimte eenvoudig verbinding maken met collega’s en (potentiële) klantrelaties op afstand.

Een MTR bevat doorgaans de volgende elementen:

  • Touchscreen console: hiermee kunnen gebruikers eenvoudig vergaderingen starten, deelnemen en beheren zonder dat daar veel technische kennis voor vereist is.
  • ‘Plug-and-play’ dongel: dit is eigenlijk een soort ‘knop’ die je in jouw device kunt pluggen, waardoor je geen aanvullende software hoeft te downloaden om het systeem te gebruiken. Met één druk op de knop wordt het scherm van jouw device weergegeven op het display. 
  • Camera: om iedereen in de ruimte duidelijk in beeld te kunnen brengen wordt vaak gebruikgemaakt van een slimme PTZ-camera. Dit is een camera die automatisch beweging detecteert en volgt, en soms zelfs automatisch inzoomt op de spreker. 
  • Microfoon en speakers: om iedereen in de fysieke vergaderruimte goed verstaanbaar te maken voor de mensen op afstand en andersom, zijn plafondspeakers en tafelmicrofoons veelvoorkomende apparatuur in Teams Rooms.
  • Display: een groot display is eigenlijk onmisbaar in een Teams Room. Hierop zijn de deelnemers op afstand duidelijk en gedeelde presentaties of documenten goed zichtbaar voor iedereen die fysiek aanwezig is.

Wanneer is een Microsoft Teams Room ideaal?

Tegenwoordig wordt er in ieder bedrijf wel online vergaderd, dus zou je kunnen zeggen dat een MTR voor ieder bedrijf van toegevoegde waarde kan zijn. Bij de onderstaande situaties zouden wij het in ieder geval zeker aanraden.

  • Hybride bedrijfscultuur: wanneer een combinatie van op kantoor en op afstand werken wordt omarmd en dit is geïntegreerd in de bedrijfscultuur.
  • Behoefte aan eenvoudige bediening: wanneer er regelmatig online wordt vergaderd, maar veel personeel problemen ondervindt met opstarten en verbinden met de vergadertool.
  • Reeds gebruik van Microsoft 365: bij bedrijven die al gebruikmaken van Microsoft Teams en andere Microsoft 365-apps, biedt een MTR een naadloze integratie en nog efficiëntere workflows.
  • Noodzaak plannen en reserveren van ruimtes: op grote kantoren waar vergaderruimtes intensief worden gebruikt, maken MTR’s het plannen van vergaderingen en reserveren van vergaderruimtes super eenvoudig. Het synchroniseert namelijk direct met Outlook en Teams-agenda’s. 
  • Behoefte aan betere audiovisuele ervaring: als kwalitatief beeld en geluid van belang zijn (bijvoorbeeld voor presentatie of vergaderingen met externe partners), biedt een MTR de juiste apparatuur voor kristalheldere communicatie.

De Yealink videoconferentie oplossingen voor Microsoft Teams

De Yealink Teams Room-oplossingen integreren naadloos met Microsoft Teams en zijn geschikt voor vergaderruimtes van alle soorten en maten. Met een intuïtieve interface en hoogwaardige video- en audiokwaliteit worden productiviteit, innovatie en een gestroomlijnde samenwerking gestimuleerd. 

Het aanbod van Yealink varieert van ‘losse’ apparatuur voor kleine vergaderruimtes tot complete, uitgebreide pakketten voor de grote vergaderzalen. 

Een greep uit de Yealink collectie:

Yealink MeetingBar A30

De Yealink MeetingBar A30, ontworpen voor middelgrote vergaderruimtes, combineert een 10x hybride zoom camera met een 4K camera en AI-geoptimaliseerde functies zoals Auto Framing en Speaker Tracking voor een meeslepende visuele ervaring.

Lees alles over de MeetingBar A30

Yealink VCM36-W Microfoon

De VCM36-W is een draadloze microfoon met een 360° opnamebereik tot 6 meter, ideaal voor middelgrote tot grote vergaderruimtes. Met geïntegreerde Yealink Noise Proof-technologie en een eenvoudig aan te sluiten draadloze verbinding biedt de VCM36-W kristalhelder geluid en flexibele plaatsingsmogelijkheden.

Lees alles over de VCM36-W Microfoon

Yealink WPP30 Presentation Pod

De Yealink WPP30 Presentation Pod maakt draadloos content delen in vergaderruimtes eenvoudig en ondersteunt scherpe 4K-kwaliteit zonder installatie van software. Dankzij het Plug & Play ontwerp en geavanceerde Wi-Fi zorgt hij voor een snelle, stabiele verbinding en opgeruimde vergaderruimtes.

Lees alles over de WPP30 Presentation Pod

Yealink CTP18 Touchpanel

De Yealink CTP18, ook wel het Yealink Collaboration Touch Panel, is een touchpanel dat kan worden gekoppeld aan de nieuwe generatie videoconferentieoplossingen van Yealink. Het ontwerp stelt gebruikers in staat om snel en moeiteloos deel te nemen aan een vergadering. De ingebouwde annotatie en whiteboard is makkelijk te bereiken via de CTP18.

Lees alles over de CTP18 Touchpanel

Wil jij meer informatie of ben je op zoek naar een advies voor een Microsoft Teams Room in jouw bedrijf?

Neem contact met ons op!
Deel dit bericht op
Volgende bericht»

© backlineav.com | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid